Welke app voor welke smartphone?

Welke apps zijn er voor spraakherkenning? en zijn de apps ook beveiligd? Dat laatste is vaak niet van toepassing op de gratis apps die er vandaag de dag zijn. 

 

 

Wat is het nut eigenlijk van een app in een beveiligde omgeving voor de spraakherkenningsproducten.  Zijn er wel apps die veilig zijn? 

 

Zijn er apps die veilig zijn?

Wat is er prettiger dan met een smartphone te dicteren. De smartphone heb je altijd bij je en is gebruiksvriendelijk. Er zijn diverse apps van diverse leveranciers. Olympus heeft Olympus Dictation Delivery Service (ODDS) app, philips heeft speechlive. Ook zijn er opname apps gratis of tegen kleine bedragen, aan te schaffen.

 

Gratis app voor spraakherkenning

De programmeurs van de apps, zoals apps in HeathCare, gebruiken de spraakherkenning van de iPhone en Androïd. Ze vertelden mij dat er geen gegevens van de client over de lijn gaan, alleen tekst en die is niet aan een client te koppelen, zeggen zei.

 

Daar komt al het eerste probleem, met google maptracking kan heel goed gevolgd worden waar de smartphone zich op dat moment bevindt. 

 

Ook zal de app moeten aangeven om welke patiënt het gaat. Door alleen al siri aan te zetten, geef je Apple toegang tot je hele telefoon inclusief contacten database, agenda en andere apps. 

 

De vertaling van de stem naar tekst, gebeurt bij zowel Google als Apple op servers buiten Nederland. Ook hier heb je al een probleem. Nederlandse autoriteit verbiedt dat data over landsgrenzen gaat.

 

Gelukkig zijn er wel wat oplossingen. Er zijn producten die wel veilig zijn. Al deze problemen zijn opgelost in Dictation Anywhere oplossing. Daarbuiten kan zelfs een extra lexicon per persoon worden toegevoegd om zo ook nog eens een hoge herkenbaarheid te krijgen. Veilig, accuraat en snel

Waar moet je op letten:

 

  • Sommige apps zijn alleen geschikt voor de software die je op je kantoor gebruikt. Denk hierbij aan Grundig: DigtaSoft of Olympus: ODMS. 
  • Hoe worden de dictaten verstuurd? Via de mail? Via het uploaden naar een server? Zijn ze dan encrypted?
  • In welk formaat wordt het dictaat opgenomen? Kan het secretariaat dit formaat afluisteren?
  • Kunt je secretaresse of ik zelf, deze dictaten eenvoudig importeren in het gebruikte workflow systeem?
  • Kun je foto’s toevoegen of gps locatie? Prioriteit aangeven? Naar een Pool sturen of naar een secretaresse?
  • Worden de dictaten tijdelijk bewaard in een niet beveiligde cloud oplossing? Bijvoorbeeld Dropbox of iCloud?
  • Gratis apps…. zijn nooit gratis. Op een of andere methode gebruiken ze je account om of een betaalde versie te verkopen of uw gegevens te gebruiken. Ook wordt bij sommige apps gebruik gemaakt van uw contacten.

 

Informatie over de volgende apps:

 

Olympus

Olympus Dictation Management System (ODMS), is een veilig en sterk dictaten workflow oplossing voor audio opnames, digitaal dicteren en transcribe (uitwerken). Uitgebreide rechtenstructuur en inrichting auteurs en uitwerkers. Professioneel en geschikt voor bedrijven, kantoren en klein zakelijk.

 

Met een app of recorder stuur je de dictaten naar de cloud, ODDS. Backoffice download de dictaten naar lokaal.

Olympus Dictation Delivery Service (ODDS) is een online service die er voor zorgt dat de digitale dictaten veilig van de smartphone naar de cloud worden gestuurd. En direct worden doorgestuurd naar de backoffice.

ODDS brengt, opnames gemaakt met de Dictation app voor iPhone en Android, over naar de transcriptie-dienst. Een externe transcriptiedienst of eigen secretariaat. 

 

Philips

SpeechLive is een workflowoplossing voor dicteren en transcriptie. Met SpeechLive kunnen auteurs gesproken inhoud sneller dan ooit omzetten in geschreven vorm. Of u nu spraakherkenning gebruikt, of handmatige transcriptie door een medewerker, SpeechLive maakt het communicatieproces efficiënter. SpeechLive is cloudgebaseerd en is daarom altijd en overal beschikbaar, via een voice recorder of de smartphone app.

Ook interessant:

Microsoft Edge 10 en 11

Dicteer Microsoft Edge Sneltoetsen met je stem

 

De webbrowser in Windows 10 en 11 is Microsoft Edge

 

Je kunt er bijna niet meer omheen, de standaard webbrowser voor Microsoft Windows is Microsoft Edge.